Experiment: Battle of Hooks


Experiment: Kapitán Hook "Battle of Hooks"

S konečnou přitažlivostí na celý průmysl háčků!

Poté, co otázka vždy vyvstává na sociálních sítích, jak se chová se zlomenými a ohnutými háčky, naše rozhodnutí bylo jasné: Další experiment je zapnutý!
. Dokonce i některé ryby Za to může být zodpovědný, například Grass Caps pouze na horní části háčku atd. , chtěli jsme to zjistit. Takže jsme testovali nejběžnější modely pro ohýbání a rozbití a v nejpravdivějším smyslu slova! Cílem tedy bylo zjistit, který stres se háčky začnou deformovat a když ztratili svůj držení, to znamená, ať a kdy nakonec zlomí nebo úplně otočí! Jak to děláte s experimentem, jsme udělali bez předsudků , jednáte podle našich nejlepších znalostí a víry a nechte fakta mluvit dnes! Moje interpretace poté byla provedena s ohledem na další andělské faktory, jako jsou tahové síly, které se vyskytují ve vrtání.


Pro vypršení testů a experimentálního nastavení

Dennisová chvála (specialista na ventilační ventilace s hygienickým ahňováním, jakož i rybáři kaprů s rekordním rybolovem přes 30 kg ) připojil analogickou stupnici ke stabilnímu zařízení horizontální, utracený, utracený Každý háček pomocí nejsilnějšího šňůry v našem domě a poté vytáhl rovnoměrně více a více. Měřítko bylo vždy zkontrolováno na nulu. Pozorovali jsme, kdy se háček začne deformovat a nechat limit elasticity . K tomu muselo být po každém dalším kiloji znovu uleveno a háček musel být porovnán s přesnou formou originálu (v pravém horním rohu na každém informační list ). Jeden pohled na ukazatel stupnice, druhý na deformaci háčku. Všechny testy byly provedeny třikrát a střední hodnota. Stejně tak stejná osoba (Dennis Pries) vždy přečetla stupnice a druhá osoba (Max Nollert) posoudila deformaci. Hodnoty čtení mají nízkou toleranci . Protože však všechny testy byly vždy prováděny stejnými lidmi za stejných podmínek, dané hodnoty slouží jako solidní reference , a tak dokonale pro porovnání testovaných háčků.

měly být testovány základní myšlenky, což nás vedlo k celkem 4 testům vlaků ve dvou kategoriích.


Test 1: Horní napětí až do deformace (elastický limit poprvé překročil)

Zde byl tlak vyvíjen na špičce háčku, dokud háček nevykazoval svou první minimální deformaci a po reliéfu se již nevrátil do výchozí polohy . Například pro simulaci úst kapry trávy byl použit tvrdý pogumovaný předmět s pevným jádrem. To je místo, kde háčky mají často mnohem hlubší než pronikání špičky.

test 2: Horní stres až do selhání

Zde byl také tlak na špičku háčku, identický jako v prvním pokusu, ale tentokrát , dokud se háček buď nezlomil nebo zakopal , a tak „injikoval“ tvrdou gumu.

test 3: Sláma přímo na háčku oblouku až do první deformace

Zde byla trakce cvičena s kovovou tyčkou přímo v oblouku háčku a také zaznamenána, dokud se vstoupila první deformace a dokonce i když byla uvolněna formou původu.

Test 4: Sláma přímo na háčku Arch, dokud selhává

Naposledy jsme testovali stejný stres jako v testu 3, ale pokud se háček zlomil nebo se ohýbal. Img src = "https://cdn.shopify.com/s/files/1/0932/3687/files/carp_us_600x600 .jpg? V = 1629280328 "alt =" ">


Interpretace výsledků

Poté se podívejte na všechna fakta.

Nyní se nám zeptáme na následující otázku: Jaký závěr a výhoda z tohoto experimentu vyvodíme?!

Chcete -li odpovědět na tuto otázku, je nutná malá historie.

Jak již bylo uvedeno výše, neustále pozorujeme nejen vývoj háčků na evropském rybářském trhu, ale také potřeby rybářů a o tom, co se diskutuje! Naše osobní snaha o dokonalost a vždy mít nejlepší produkt na trhu je naše motivace! Zjistili jsme, že na stránkách sociálních médií se objevuje stále více obrázků a otázek o zlomených a ohnutých háčcích. Dostali jsme se tedy na dno věci a provedli jsme výše uvedené testy podle našich nejlepších znalostí a víry.

Nejprve jsme testovali všechny háčky carp'r'us v našem rozsahu a krátce nato řadou háčků jiných značek,

, které v našem hodnocení většinou prodaly a a Zcela nový model, jehož tradiční kouzlo výslovně poukazuje na to, že jsou lepší než cokoli jiného na trhu - byli jsme nadšení! Na straně výrobců se na jednom úlovku objevily dvě různé formy nároku na hraniční zatížení: rozbití nebo otočení úplně! Pokud nyní věříte, že ohýbání by v podstatě přineslo větší bezpečnost, , protože deformace s měkčí ocelí, která se později nezlomí, se vyskytuje mnohem dříve než u tvrdé oceli. Je velmi důležité, aby k této silné deformaci měkčích háčků došlo dokonce částečně i s tahovými silami, které se určitě mohou vyskytnout při cvičení silných kaprů! Tvrdá ocel, která se rozbije pouze s velmi vysokým zatížením, které během vrtání nenajdeme, je ideální pro rybolov.

tahové síly ve vrtání

Abychom tomu lépe porozuměli a byli dobře připraveni na vyhodnocení výsledků testu, znovu se podíváme na sílu, která vzniká ve vrtačku.

Už jsme měli prezentován experiment - klikněte zde!


nebo kliknutím sem zvětšíte obrázek:

Průměrné síly vznikají na šňůře a háčky v kapru od do 2 kg , pouze v Výjimečné případy až 4 kg tahové síly! nepředstavitelné? Když myšlenka (prosím nedělejte), mělo by být nyní jasné, že úsilí na bicepsu je způsobeno pákou tyče a ne skutečnou trakcí na konci šňůry! Již jsme připravili experiment, který brzy uvedeme online.

Nyní je jedna věc jasná a velmi důležitá:
Nemusíme odolat tahové síle 25 kg. Protože v zásadě chceme optimální kompromis od co nejnižší tloušťka oceli a přidružená nižší hmotnost háčků, jakož i maximální ostrost a stabilita! tloušťka tenčího materiálu má také Výhoda, že háček je snazší v ústech kaprů, může proniknout tím, co je jedním ze základních faktorů pro úspěšné háčky, které jsou většinou opatrné, které mají většinou velmi tvrdá ústa. silné závislé háčky je obtížnější proniknout zde! Můj přítel Rene Rex dokonce zachází tak daleko, že nedává svému shromáždění absolutní otočný bod, takže je pravděpodobnější, že v Maulwinkelu zavěsí velký kapru než na spodním rtu. Zde je kůže většinou měkčí ...
To, co potřebujeme, je tvrdý háček ,
, který si zachovává svůj tvar co nejdéle, aby se maximalizovala držení v intenzivním vrtačku, a tím se snižuje riziko vyloučení. Je tedy upřednostňováno, aby praxe byla tvrdší ocel, která se začíná pouze ohýbat s vyšší trakcí, než by byla měkká ocel stejného průměru, a proto má delší zastávku!

teprve později s velmi vysokou, ne v praxi, to by se zlomilo . < /P>

Pozor - Důležité:
& gt; & gt; Háčky, které se ohýbají k úplné deformaci, ve kterém je jakýkoli držení v ústech kapry nemožný, naznačují použití měkčí oceli, zde riskujeme, za předpokladu, že k tomuto ohybu dochází brzy, aby zbytečně ztratila ryby; Proto Cru nepoužívá měkkou ocel.

strach?

Podle mých pozorování osobně věřím, že známí výrobci přehodnotili svou produkci háčků asi před dvěma desetiletími, protože byli konfrontováni s lámajícími se háčky (např. Řešením věšáků atd.) A pak nesprávně z nejistoty ohledně skutečností a Podmínky způsobily, že materiály měkčí , aby nebyly konfrontovány s přerušovacími háčky. Více ztráty ryb Vzhledem k háčkům, které se ohýbají příliš brzy, bylo výsledek důvod, proč se od něj znovu odchylujete!

hloupý vedlejší efekt!

V dalším průběhu asi desetiletí byl použit teflonový povlak háčků ze strany výrobců, pro převzetí jeho lehkého odrazu. a to je přesně to, co má hloupý vedlejší účinek kvůli tomu, že má hloupý vedlejší účinek Druhé zahřívání musí použít teflon, aby kov háčku byl měkčí. Mluvíme o méně až silných nuancích, ale pokud se podíváte na faktové listy s odpovídajícími modely háčků, je jasné, kde se používá tvrdší nebo měkčí ocel. kapra „R'usovy háčky jsou ošetřeny velmi zvláštním způsobem!

Informace o speciální ocelové povaze a povlaku háčků carp'r'us, najdete zde - klikněte! /A>

Každý, kdo se dívá na fakta testů, s ohledem na tyto aspekty, najde svůj model a ví proč!

moje oblíbené: carp 'R'us ATS Continental Snag Hook Centurion 2000 , který se v závislosti na požadované soupravě liší od háčkových oblouků a délky stehen.

Proč tyto úlovky? Zcela jednoduše kombinují optimální ostrost, tvrdost, stabilitu a lehkost! Speciálně ošetřená ocel není příliš silná, a proto může snadno proniknout do úst kaprů. Kromě toho byl odraz materiálu zredukován na minimum díky CARP'R'US ATS Technology bez zahřívání oceli . Tím se zabrání riziku, že se háček při výrobě příliš měkký.

novum?

Přitažlivost k háčkovému průmyslu a pokračující kouzlo!
V budoucnu na háčcích všech háčků, ať už pro rybolov kaprů, rybaření, dravé rybolov, mořský rybolov atd. < /silné>, stejně jako u šňůry, nejen tloušťka průměru, ale také odolnost proti trha a/nebo lineární zatížení v kg . Povzbuzujeme CARP'R'US, aby to implementoval co nejdříve. V tomto smyslu „Háčko a lana Break!“

P.S. Touha po skutečném pasákovi?
Pak se podívejte na od 1H 13 min. Hook ...


Výrobce, model háčku, velikost: Nejvyšší znečištění až do deformace v kilogramech: Nejvyšší znečištění až do selhání v kilogramech: Arch načíst do deformace v kilogramech: zatížení oblouku do selhání v kilogramech: carp `r`us Centurion 2000 Velikost 8 4 5,5 10 14 carp `r`us Centurion 2000 Velikost 6 5 6.5 12 15 carp `r`us Centurion 2000 Velikost 4 7 13.5 11,5 23 carp `r`us Centurion 2000 Velikost 2 7 12 14 21 carp `r`us kontinentální háček snag Velikost 6 5 6.5 12.5 17,5 carp `r`us kontinentální háček snag Velikost 4 6 7 12.5 14.5 carp `r`us kontinentální háček snag Velikost 2 6.5 8 12.5 28 carp `r`us cranked háček velikost velikost velikost 8 4,5 7 10 14.5 carp `r`us cranked háček velikost velikost velikost 6 5 8 12.5 18,5 carp `r`us cranked háček velikost velikost velikost 4 7 8,5 14 16 carp `r`us gladiátor ls velikost 6 2,5 3 8 11 carp `r`us gladiátor ls velikost 4 4 5 9,5 10 carp `r`us gladiátor ls velikost 2 5 9 10 15 carp `r`us Lonshank Nail Velikost 8 4,5 6 10,5 13.5 carp `r`us Lonshank Nail Velikost 6 3 5 9 15 carp `r`us Lonshank Nail Velikost 4 4,5 6 10,5 16 esp kryogen chřipka velikost 4 4,5 8 12.5 15 FOX ARMA BOD PROPTECT SSBP Velikost 4 5 12.5 10 15,5 FOX ARMA BOD PROPTECT SSBP Velikost 2 6 8,5 11 19 Fox Curve Střední velikost 5 5 7,5 9 21 Gardner Continental Mugga Velikost 6 5 11 11 20 Gardner Continental Mugga Velikost 4 6 20 11,5 24 Gardner Mugga Velikost 4 6 14 9 21 Gardner Wide Gape Talon Tip Velikost 4 6 13 13 25 gamakatsu carp g A1 Specialist Velikost 4 4 7,5 8,5 8,5 Gamakatsu Super Snag Hook Velikost 4 9,5 21 19,5 30 Hayabusa H.Bil 288 Velikost 2 10 20,5 Hayabusa H.Bil 288 Velikost 4 5 10.3 10,5 20,5 Korda Continental Velikost 4 5 13.5 11 20,5 Korda Curv Shank XX Velikost 4 7 13 16 29,5 Korda Wide Gape x Velikost 4 6 10 12 23 Korda Choddy Velikost 4 6 12.5 11 18 Nash Fang Twister Velikost 6 4 10 7 14.5 Nash Fang x Micro Barb Velikost 5 4,5 6 8,5 13 Nash Fang Twister Velikost 4 4 10 7 18 majitel CT-5 Velikost 2 4,5 13 8,5 14.5 Prologic Hoox XC7 Velikost 4 5,5 13 9 17 Prologická hoox xc8 Velikost 4 4,5 11,5 7 13.5 Prologic Hoox XC2 Velikost 4 5 11,5 8 16 Prologic Hoox XC2 Velikost 6 4,5 11,5 9 20 Prologic Hoox XC7 Velikost 6 7,5 13.5 14 21 solární náčiní silné držení velikosti 6 5 13 12 18,5 solární náčiní silné držení velikosti 4 4,5 16 12 19,5  width =                  < a href = "https://www.carp-gps.com/wp-content/uploads/2017/07/fox-curve-medium-size-5.jpg">  width =

Zanechat komentář